Creatief idee nr. 5 - Gebeden voor een gebroken wereld
Toerusting en inspiratie voor kinderwerkers

Creatief idee nr. 4 - Pinkstervlammen met een slacentrifuge

 

Wat heb je nodig: Een slacentrifuge; rode, geel en oranje verf, kleine papieren borden, haargel (optioneel)

  Sla centrifuge 1

Zet een papieren bord aan de onderkant van de sla centrifuge en spuit er wat verf op. Doe de deksel op de slacentrifuge en draaien maar!

 


Sla centrifuge 2
 

  Sla centrifuge 3

Je hebt maar een paar seconden nodig en dan krijg je dit… Als je het bord beter balanceert op de bodem van de slacentrifuge dan krijg je een meer even patroon dan te zien is op het bovenstaande plaatje.

  Sla centrifuge 4

Sommige sites raden aan om een beetje haargel aan het verfmengsel toe te voegen. Hierdoor wordt de verf inderdaad wat natter en spreidt het zich beter. Experimenteer en kijk wat voor jou het beste werkt.

Sla centrifuge 5
 

Nadenk- en gebedsideeën:

-         Het geluid en het draaien van de slacentrifuge doen denken aan het geluid van de krachtige wind die bij de discipelen kwam tijdens Pinksteren. De ‘vlammen’ doen denken aan de tongen van vuur. Zo is deze bezigheid een geweldige visuele en kinesthetische manier om het verhaal van Pinksteren te vertellen!

-          Vraag de kinderen of zij mensen kennen die gevuld moeten worden met de Heilige Geest. Misschien zijn zij dit wel zelf. Schrijf de naam van dit persoon op het versierde bord. Geef dit bord een mooi plekje als herinnering om voor die persoon te bidden. 

 

Met toestemming overgenomen van Mina Munns en haar site Flame Creatieve Kids.