Beste vrienden,

Omslag-Van-Kikker-tot-PrinsVol trots presenteer ik jullie mijn boek 'Van kikker tot prins', een boek vol Bijbelverhalen en zelfgeschreven verhalen voor volwassenen over het ontdekken van je identiteit in Jezus. Tijdens de Opwekking conferentie, voor mij het drukste weekend van het jaar met wel zeven voorstellingen, kreeg ik dit boek van mijn uitgever uitgereikt. Ik hoop dat dit boek mensen zal inspireren om verder te gaan op hun geloofsreis.

Naast de presentatie van mijn boek bied ik jullie in deze nieuwsbrief zes gloednieuwe ideeën, die je kunt gebruiken binnen het kinderwerk of in de gemeente:

1. Tips om te beginnen met poppenspel
2. Een act opvoeren met een handpop
3. Vrucht van de Geest - geduld weven
4. Pinkstervlammen met een slacentrifuge
5. Gebeden voor een gebroken wereld
6. Omvallende gebedstoren

Momenteel ben ik druk bezig om de laatste hand te leggen aan mijn gloednieuwe voorstelling 'Als een vis in het water...' die ik over een paar weken voor het eerst ga spelen. Ik heb er weer zin in!

Mocht ik in de komende maanden iets voor jullie kunnen betekenen op het gebied van voorstellingen, workshops, gezinsdiensten, toerusting of inspiratie voor kinderwerkers, dan kom ik graag.

Hopelijk tot binnenkort,

Matthijs

Matthijs Vlaardingerbroek

verhalenverteller I kinderwerker I inspirator I buikspreker
creatiefbetrokken@hotmail.com
06 27273622                                                  


Mijn nieuwste boek 'Van kikker tot prins' is nu te bestellen

Omslag-Van-Kikker-tot-PrinsVan kikker tot prins - ontdek je nieuwe identiteit in Christus


Matthijs Vlaardingerbroek 
Uitvoering: paperback
Omvang: 208 pagina's
Prijs: € 15,95 

'Van kikker tot prins' is hier bij Uitgeverij Gideon te bestellen.

Toen ik God leerde kennen, dacht ik: nu wordt alles anders! Maar in de dagen, weken en maanden erna kwam ik erachter dat mijn nieuwe leven nog steeds erg veel op het oude leek: ik volgde hetzelfde levenspatroon en worstelde met dezelfde dingen als vroeger. En dat terwijl ik in de Bijbel las dat ik een 'nieuwe schepping' geworden was. Ik begreep het niet. Had ik me in God vergist of in mijzelf? Was ik nu een kind van God of misschien toch niet?

Matthijs Vlaardingerbroek maakt duidelijk in dit boek dat wie in Jezus Christus gelooft een nieuwe identiteit ontvangt. De kikker wordt een prins. Je bent niet meer wie je vroeger was. Je bent nu van Koninklijke komaf.

Maar bij je nieuwe identiteit hoort nieuwe kleding. De Bijbel zegt dat we onze 'oude mens' moeten uitdoen en de 'nieuwe mens' moeten aantrekken. Hoe je dat doet? Dat is waar Van kikker tot prins over gaat. Met behulp van bewerkte bijbelverhalen, zelfgeschreven parallelverhalen en heel praktische opdrachten helpt de auteur je ontdekken wie jij bent in Christus. En zo kan God zijn wezen in jou reproduceren (Efeziërs 4:24, The Message).

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

'Verhalenverteller Matthijs is erin geslaagd confronterende waarheden te omkleden met een prachtige verhaalmantel. Zo ontstaat een ontmoeting: werkelijkheid ontmoet waarheid en wie ik geworden ben ontmoet wie ik kan zijn.'

Michelle van Dusseldorp - psycholoog, auteur van Ik kan veranderen – elf stappen naar innerlijke heling en groei


Creatief idee nr. 1 - Tips om te beginnen met poppenspel

 

Matthijs_bij_EVA-1024x682Kun je iets vertellen over jouw handpoppen?
“Bij ons in huis wonen ongeveer een stuk of zeventig handpoppen, maar eentje hiervan is mijn absolute favoriet. Ik weet dat je eigenlijk geen favoriete mag hebben, maar toch… Mijn favoriete pop is Henkie, een Pelham Ventrilioquist Puppet. Deze pop heb ik twintig jaar geleden gekregen en is uitgegroeid tot een eigen personage die er soms dingen uitgooit, die we van te voren niet hadden gepland. Henkie gaat altijd met mij mee op de voorstellingen en workshops die ik verzorg.”

Waar koop je een handpop?
De beste poppen vind je op internet. Hieronder vind je een aantal sites, waar je mooie handpoppen kunt bestellen:
www.handpoppen.nl 
www.axtell.com
www.folkmanis.com

 

Lees meer "Creatief idee nr. 1 - Tips om te beginnen met poppenspel" »


Creatief idee nr. 2 - Een act opvoeren met een handpop

 

Een-act-opvoeren-met-een-handpop-1024x680Hoe zorg je ervoor, dat het ‘echt’ over komt?
“Zorg er altijd voor dat je pop leeft, zodra hij voor het publiek staat. Poppen zitten nooit helemaal stil. Ook niet als jij iets vertelt. Blijf met kleine bewegingen zijn hoofd bewegen. Als je een hand hebt, kan je die hand kleine, onbewuste bewegingen laten maken. Zo word jouw pop voor je publiek een levend wezen. Zodra dit gebeurt, zit je als poppenspeler gebakken. Het publiek kijkt niet meer naar jou, maar naar de pop.

In een bioscoop kijkt geen enkele bezoeker namelijk naar de boxen in de zaal. Iedereen kijkt automatisch naar het witte scherm, terwijl onze hersenen ons bedriegen dat het geluid uit de mond van de filmster komt. Dit is natuurlijk niet zo – het geluid komt uit de boxen, maar het beeld is zo levensecht dat onze hersenen ons in de maling nemen. Op dezelfde manier wordt jij als poppenspeler de boxen in een bioscoop en word je pop de filmster. Als jouw pop eenmaal tot leven is gekomen, kunnen mensen niets anders doen dan naar de pop kijken. Of jij nu wel of niet je lippen beweegt, is nu onbelangrijk geworden!”

 

Lees meer "Creatief idee nr. 2 - Een act opvoeren met een handpop" »


Nieuwe voorstelling 'Als een vis in het water...'


Samen met mijn buikspreekpop Henkie verzorg ik vanaf de zomer een gloednieuwe voorstelling. Visinhetwater

Op mijn eigen wijze vertel ik al spelend het verhaal van de storm op het meer, waarin de kinderen ontdekken dat de Here Jezus altijd bij hen is, echt van hen houdt en dat zij Hem ook op hun jonge leeftijd mogen vertrouwen.

'Als een vis in het water...' is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, maar is ook leuk voor de slotavond met de ouders en grootouders.

De voorstelling sluit naadloos aan op het nieuwe thema van het vakantiebijbelweek programma van de HGJB.


Creatief idee nr. 3 - Vruchten van de Geest: Geduld Weven

 

Dit is een leuke activiteit om kinderen te helpen reflecteren op de Geestelijke vrucht van geduld. Het laat zien dat we soms moeten wachten en langzaam en voorzichtig iets moeten doen om het tot een eind te brengen. Daarnaast is deze bezigheid, omdat het tijd en concentratie vereist, een goede oefening in reflectie. Onderstaand vind je de instructies en een paar gesprek- en gebedsideeën.

Wat je nodig hebt: Papieren borden, wol of touw, dunne papieren stroken.

  Weef1

Lees meer "Creatief idee nr. 3 - Vruchten van de Geest: Geduld Weven" »


Toerusting en inspiratie voor kinderwerkers


Ben je op zoek naar inspiratie en bemoediging voor je kinderwerk?
Zoek je naar een stukje toerusting voor je kinderwerkers?
Wil je geïnspireerd worden in het vertellen van verhalen?
Zoek je naar andere vormen om kinderen in aanraking te brengen met gebed?
Is het tijd om met zijn allen met een frisse blik naar het kinderwerk te kijken?

Matthijs verzorgt met grote regelmaat een inspirerend avondvullende programma voor kinderwerkers.

Op zijn eigen creatieve wijze neemt hij je mee door de vragen:
“Waarom en waartoe doen we kinderwerk?”
“Wat is je eigen unieke kracht als kinderwerker?”
“Hoe vertel je op een frisse manier verhalen uit de Bijbel?”
“Welke creatieve vormen kan je gebruiken, zodat de kinderen handen en voeten aan geloven kunnen geven?”

Natuurlijk is er ook alle ruimte voor vragen die bij de kinderwerkers leven. 

Aan de hand van creatieve vormen, verhalen, illusies en humor verzorgt Matthijs een avond die je bemoedigt, inspireert en ook een stuk toerusting geeft voor het mooie werk waarbij je betrokken bent.

Voor meer informatie of voor een boeking: creatiefbetrokken@hotmail.com


Creatief idee nr. 5 - Gebeden voor een gebroken wereld

 

Wat heb je nodig: een grote wereldkaart, scharen, pennen

Knip de kaart in grote stukken (een voor elk persoon) voordat je gaat bidden. Geef elk kind een stukje van de wereldkaart en laat ze dit vasthouden. Praat over hoe de wereld beschadigd en vernietigd wordt door dingen die wij doen – het klimaat, oorlog, vervuiling. Vraag aan elk kind of ze willen bidden voor het deel van de wereld dat ze vasthouden. Ze mogen in gedachte bidden, hardop bidden of hun gebeden opschrijven/tekenen op het stukje wereldkaart.

Gebroken wereld 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gebroken wereld 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vraag vervolgens aan God of Hij de wereld wil genezen en breng de gebeden bij Hem door de stukjes wereldkaart weer samen te brengen net zoals een grote puzzel. Dank God voor de wereld die Hij gemaakt heeft en vraag aan Hem of Hij deze wereld en ons wil zegenen. 

 

Met toestemming overgenomen van Mina Munns en haar site Flame Creatieve Kids.


Creatief idee nr. 6 - Omvallende Gebedstorens!


Wat heb je nodig:
Jenga spel, kaartjes

Aan de hand van de vier gebedspunten van het danken, het zegenen van anderen, het vragen voor genezing en vragen van vergeving zijn er kaartjes gemaakt. Deze kaartjes zijn hier in het engels, maar je kunt ze zelf maken in het Nederlands. Je maakt ze op etiketten die je op de Jenga houten blokjes plakt.

Jenga 1  Jenga 2  Jenga 3 Jenga 4

Plak deze etiketten op de Jengasteentjes. Nu kan het spel beginnen! 

Jenga 5           Jenga 6

Maak een toren van de Jengastenen. Trek om de beurt een steentje uit de toren en vorm dan een persoonlijk gebed aan de hand van het kaartje. Als je een ‘vergeving vragen’ steentje krijgt, mag je ook in stilte bidden! Het spel is voorbij wanneer de toren omvalt en de winnaar is de persoon die dan de meeste Jengasteentjes heeft. 

Met toestemming overgenomen van Mina Munns en haar site Flame Creatieve Kids.