Hoofdmenu

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Henk Boertien

Hoi Katie,

Ik heb het artikel over jou en je boek gelezen op CIP. En nog een ander artikel waarin je zegt dat evangelische christenen zo zwart/ wit zijn. Ik ben zelf de oudste zoon van een voorganger. Ik heb ontzettend veel meegemaakt in het evangelische circuit. We hebben ook veel mensen begeleid, waarvoor toch ook later niet van terecht is gekomen. Dit kwam, zoals ik nu zie, door de achtergronden waarin mensen opgroeien. Met slechte vader en moederbeelden. Situaties zoals staan omschreven in het boek “muren van je hart” van Bruce Thomson” ?? Ook heb ik de dubbele bodem gezien van vele “christenen”. Ik de maatschappij kon ik veel gemakkelijker met mensen praten dan met veel christenen. Ik zat in de broederraad van onze gemeente. Communicatie was erg moeilijk omdat ik vele jaren de achtergronden en hoe de wereld echt in elkaar zit, heb bestudeerd. Wij zijn zelf uit het “systeem gedreven” omdat ze me niet meer begrepen.
We hebben inmiddels al 7 jaar een huissamenkomst waarin “tweerichtingsverkeer” de voorrang heeft. We gaan dwars door de Bijbel heen met een groepje jongeren en ouderen. Maar belichten bij bijna elke bijbelstudie ook de echte geschiedenis achter de geschiedenis en archeologie als bewijzen van het OT en NT.

Toen ik jong was dacht ik “is het wel waar wat mijn ouders me hebben geleerd?” En ik ben niet meer opgehouden om alles te willen weten. Wat op zichzelf natuurlijk niet gelukkiger maakt. Maar aan de andere kant me en ons (samen met mijn vrouw en kinderen) erg gelukkig heeft gemaakt door de zekerheid en de feiten die er uit voort kwamen. Ik geloof niet in een welvaart evangelie. Een christen maakt ook van alles mee, en kan ook vroeg sterven. Maar God geneest ook. We hebben gebeden en gestreden voor een vrouw in onze huisgroep die door occultisme stemmen in haar hoofd had, die haar tot zelfmoord dreef. En ze is volledig van deze stemmen af!! We hebben een machtige Vader. Het woord God is voor mij afstandelijk. Het woord God betekent “Rechter en bestuurder” En het woord Here is vanuit de grondtekst terug te vertalen in IK BEN.
Onze Schepper is dus ÏK BEN RECHTER EN BESTUURDER. En niemand anders.

De goden van andere religies zijn ontstaan in de tijd van Nimrod. God had zich teruggetrokken. De mens was het eeuwige leven kwijtgeraakt door de eigen keuze, de eigen weg willen gaan. Het zelf godje willen spelen.
Daarom is alles overgeleverd aan de slang. Dat is ook de basis hiervan. Zelfs het Vaticaan. Dit woord betekent dan ook “de profeterende slang”.

Ik weet nu dat er maar één echte “God” is. Dat is mijn Vader. En voor mij is er maar één God. Als je de Bijbel goed leest kom je tot die conclusie. De drieëënheid is afkomstig uit de Roomse kerk. Net als het Hindoeisme, en de oude mysteriën religies. Jezus (als mensenzoon) is de weg de waarheid en het leven. En niemand komt tot de Vader dan door de mensenzoon en Gods zoon. En Hij is zelf God. En er is maar één God. Dat is een groot wonder. Mar als je ziet hoe alles is geschapen tot in detail, dan is bij onze VADER alles mogelijk.
Jezus is zelf de eeuwige Vader!! Jesaja 9 De vredevorst (in ons hart) Meer dan 350 profetien verwijzen naar Hem.

Ik ben het volledig met je eens dat de christelijke wereld in een systeem is geraakt. Dat heeft onze Vader niet zo gewild.

Groetjes, Henk

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd gepubliceerd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).